4 способи, як заморозити огірки

В цьому році у нас на дачі як ніколи дуже багато огірків. По-перше, цьому сприяло те, що чоловік побудував теплицю з віконних рам — описано в статті ТУТ. А по-друге, тому що вся весна і літо видалися дуже теплим. От і постало питання — а не заморозити нам огірки?

Звичайно, багато господинь просто їх солять, маринують. Але, судячи з того, що у нас у погребі стоїть десять банок з минулого року з цими солоним огірками, і ми їх їмо не так вже швидко, то ми вирішили їх просто заморозити.А чи можна заморожувати огірки, — запитають читачі? Цілком. Заморожувати можна все, що росте на дачі. І ягоди, і фрукти, і овочі. До речі, ось моя попередня стаття: «ЯК ПРАВИЛЬНО ЗАМОРОЖУВАТИ ЯГОДИ».

 

Отже, заморожувати огірки можна чотирма різними способами за типом їх подальшого застосування після розморожування:

1) Спосіб перший: кубиками.

Цей спосіб ми використовуємо для того, щоб взимку нам зробити окрошку або салат олів’є, або будь-який інший салат з огірками.Беремо огірок, відрізаємо від нього кінчики, розрізаємо його на чотири частини повдоль, а потім повертаємо і нарізаємо впоперек. Таким чином, у нас виходять скибочки неправильної форми (див. на фото), точнісінько для окрошки або салату олів’є. Хоча хто-то любить, щоб огірок був порізаний точно кубиками — може порізати саме так. Я не заморочуюсь — головне взимку витягаєш свій, вирощену на своїй дачі огірок, а від нього аромат по всій квартирі, не те, що від заморських довгих огірків — ні смаку, ні аромату.

Потім розподіляємо кубики огірка по тарілці, обертаємо тарілку поліетиленовою плівкою харчовою, і ставимо в морозильну камеру.

Через шість годин дістаємо заморожені огірки і пересипаємо їх в пакет, видаляючи з нього повітря соломинкою.Ну а можна відразу насипати нарізані огірки в пакет, видалити з нього повітря соломинкою і зав’язати пакет — як показано на фото нижче.

 

2) другий Спосіб: кружальцями.

Цей спосіб застосовується, коли нам треба скористатися огірками як прикрасою до тих чи інших страв, гарніру і т. д., тобто коли влітку ми огірки нарізаємо кільцями — для цих цілей і заморожуємо таким чином. Ну або коли ми робимо маски з кружечками огірків. Отже, беремо огірок, відрізаємо від нього кінчики і нарізаємо його кружечками (як на фото).

Потім розподіляємо кружечки по тарілці, обертаємо тарілку поліетиленовою плівкою харчовою, і ставимо все це справа в морозильну камеру.

Через шість годин дістаємо заморожені огірки і пересипаємо їх в пакет, видаляючи з нього повітря соломинкою.

А ось так виглядають наші заморожені огірки, коли ми їх дістали з морозильної камери. Цілком їстівний вид, тим більше що вони будуть використовуватися тільки для приготування салатів або окрошки.

 

3) Спосіб третій. Огірковий сік.

Цей спосіб для тих, хто любить робити огіркові маски з соком огірка. Беремо соковижималку і робимо огірковий сік, який потім розливаємо у форму для льоду. Ставимо в морозилку. Потім ці кубики розсипаємо в пакет і закладаємо їх на постійне зберігання в морозилку.

 

4) Спосіб четвертий. На тертці.

Цей спосіб досить сумнівний, так як у підсумку виходить ні те, ні се. Тобто коли ми заморожуємо натерту масу огірка, він ніби виглядає непогано. Але коли розморожуємо… Можете спробувати самі. Я спробувала в минулому році і більше не хочу.

 

Увага!

Розморожувати огірки з морозильної камери найкраще повільно, на нижній полиці холодильника (тобто на тій полиці, яка найтепліша) протягом пари годин. В мікрохвильовці або в гарячій воді — тільки в самому крайньому випадку, так як в цьому випадку втрачаються і вітаміни, і зовнішній вигляд розморожених огірків.

Жіночий сайт. Всі права захищені. © 2015