Дуже смачна, корисна і проста в приготуванні випічка, яка буде до речі до сніданку, обіду, вечері, а так само, до святкового столу доведеться до речі. Рецептом чорничного пирога вже багато років діляться один з одним домогосподарки, адже він дійсно смачний і корисний!
Щоб приготувати чорничний пиріг нам знадобиться:
Цукор — ½ склянки
Борошно — 2 склянки
Молоко — ¾ склянки
Протерта лимонна цедра — 1 ч. л.
Порошок для випічки — 15 г
120 г вершкового масла
Чорниця — 2 склянки
Яйце
Як приготувати чорничний пиріг:
Під холодною водою через друшляк моєму чорницю. Викладаємо на паперовий рушник і залишаємо сушитися.
Тим часом у страві перемішуємо молоко, яйце і масло, попередньо розтоплене.
В іншому посуді змішуємо цукор, цедру лимона, борошно і порошок для випічки. Вливаємо туди молоко і збиваємо міксером. Кидаємо сюди чорницю, обережно перемішуємо.
У глибоку форму для запікання викладаємо суміш, ставимо хвилин на 20 в духовку.
Приємного Вам апетиту!