Рагу овочеве «Ніжне»

Пропонуємо рецепт страви, яка ідеально підходить для харчування дітей віком старше 8 місяців. Особливо корисно включати його в меню під час простудних захворювань. Гіпоалергенні, легко засвоєне, насичене ніжною клітковиною і природними фітонцидами, рагу не забере багато часу на приготування і не викличе проблем з кишечником навіть у ослаблених малюків.

Існують різні рецепти приготування овочевого рагу, але ми запропонуємо базове, що включає основні інгредієнти, які підходять для більшості дітей. За бажанням дитини або батьків, його можна доповнити безліччю різних компонентів.

Отже, знадобиться:

  • кабачок свіжий або заморожений — 0,3 кг;
  • цибуля ріпчаста — 1 головка середніх розмірів (не обов’язково) 2-3 зелених пера;
  • морква свіжа або свіжозаморожена — 0,1 кг;
  • масло рослинне — 2 столові ложки;
  • кріп — 2 гілочки;
  • сіль — ¼ чайної ложки.

В каструльку для мікрохвильової печі (місткість пароварки, товстостінний сотейник), налити рослинне масло. Кабачок очистити від шкірки і насіння, порізати на кубики розміром близько 0,5 див. Моркву нашаткувати на великій тертці, цибулю дрібно нарізати. Все скласти в каструльку перемішати, поставити в мікрохвильовку (пароварку на 10 хвилин або на повільний вогонь на 15 хвилин. В кінці приготування додати сіль, кріп, перемішати і дати охолонути під щільно закритою кришкою 10-15 хвилин. Завдяки цьому блюдо придбає аромат і смак, що сильно нагадує гриб. Але, на відміну від важких для перетравлення грибів, рагу не викличе нетравлення шлунка, запобігає метеоризм і очистить кишечник від утворилися за час хвороби токсинів.

Таке «базова» рагу можна доповнити вареної або консервованою кукурудзою або квасолею, що істотно збагатить його повноцінним рослинним білком. Зелень петрушки і шматочки болгарського солодкого перцю додадуть пікантності смаку та оригінальності зовнішнього вигляду страви, наситять його аскорбіновою кислотою і зміцнять імунітет. Корисно додати 3-4 суцвіття броколі, цвітної капусти або 3 кульки брюссельської (попередньо бланшувати їх в киплячій воді 10 секунд).

Діти із задоволенням їдять овочеве рагу, яке в кінці гасіння введені нарізані шматочками помідори. Тільки необхідно попередньо зняти з них шкірку. Для цього плід поміщають на кілька секунд в киплячу воду, після чого легко зчищають навіть саму товсту шкірку. Помідори — не тільки смачні, але й корисні овочі: вони зміцнюють кровоносні судини і підтримують серце.

Дітям з поганим апетитом або з дефіцитом маси тіла в рагу на початку приготування можна додати дрібно нарізаний кубиками або нашатковану на крупній тертці картоплю.

Подавати як самостійне блюдо, або в додаток до запеченої риби, м’яса.

Жіночий сайт. Всі права захищені. © 2015