Розрідження крові народними засобами

Вашій увазі пропонується інформація, за допомогою якої кожна людина зможе використовувати народні рецепти розрідження крові. Необхідно обов’язково вивчити і враховувати рекомендації фахівців перед тим, як застосовувати препарати для розрідження крові.

Добре розріджує кров аспірин, його лікарі призначають перед операціями, для запобігання рясних крововтрат. Дуже погано те, що він порушує роботу шлунка, сприяє утворенню виразок на стінках шлунка. Молоко дещо пом’якшує шкідливий вплив аспірину, але все-таки, розрідження крові краще досягати, використовуючи народні кошти. Тим більше що в офіційній медицині навіть відсутній такий термін, як «Розрідження крові». Це прерогатива народної медицини. Розрідження крові народними засобами доступно всім верствам населення.

Разом з кров’ю розносяться по всьому організму корисні речовини і виводяться відпрацьовані антитіла, токсини. Кров складається з 90%-го водного розчину тромбоцитів, еритроцитів, лейкоцитів, амінокислот, ферментів. Кровоносна система насичена мінералами, гормонами, жирними кислотами, вітамінами, глюкозою, бактеріями. Від якісного складу крові залежить загальний стан організму. Якщо в крові недостатньо води, то погіршується її склад, підвищується холестерин, вона стає густою. При густому стані обростають бляшками стінки кров’яних судин, тим самим сповільнюється просування крові по венах і артеріях, а також по кровоносних судинах і дрібних капілярах. Порушується можливість добре виконувати призначену їй транспортну функцію кровоносної системи. Плазма стає в’язкою. З-за густої крові працює погано печінка, пошкоджуються стінки судин, злипаються оболонки клітин, порушується нормальний біохімічний склад плазми крові.

Для організму це дуже небезпечно. Виникає ризик утворення тромбів. Жартувати з таким явищем не допустимо. Люди з «густої» кров’ю більше всіх можуть бути підданими небезпечним серцево-судинних захворювань. До них відносяться інсульт, інфаркт, атеросклероз, варикозне розширення вен, геморой, цукровий діабет, тромбофлебіт. При інсульті в середині мозку лопається посудину, порушується ритм мозкового кровообігу. При інфаркті — розрив судини відбувається в серці. А якщо посудина лопається в ногах, то може початися гангрена.

Краще заздалегідь вжити заходів для того, щоб уникнути небезпеки. В залежності від віку існують різні норми рівня гемоглобіну, холестерину і артеріального тиску. Кожен повинен звертати увагу на стан крові, обов’язково контролювати тиск. Запори, мала фізична активність, проблеми з нирками, неякісне харчування, недостатнє споживання рідини — фактори, що сприяють підвищенню в’язкості крові. Крім того, якщо без причини з’явилися ознаки швидкої стомлюваності, безперервної сонливості, забудькуватість, погана концентрація — обов’язково треба здати аналіз крові. Питання як розрідити кров, тобто, знизити згортання крові, особливо гостро виникає у людей, що досягли 40-річного віку.

Дотримання правильного режиму харчування забезпечить кров збалансованим набором вуглеводів, жирів, білків, амінокислот, вітамінів. Обов’язково в раціоні харчування повинні бути джерела білка — риба і морепродукти, що містять високий рівень амінокислоти таурину, який нормалізує тиск.

Необхідно вести здоровий, розмірений спосіб життя, частіше проводити час на свіжому повітрі, намагатися жити в спокійному ритмі, не перевантажувати організм зайвими негативними емоціями, надмірними фізичними навантаженнями, алкоголем. Можна випивати вино сухе червоне по 150 г в день — це чудовий засіб для розрідження крові. Після надмірного вживання алкоголю, кров стає густою, схожа на кисіль. Існує помилкова думка, ніби коньяк розріджує кров! Насправді, кров спочатку розріджується, потім плазма стає дуже в’язкою. Іноді доводиться навіть «пускати кров», як у давні часи, щоб людині з похмілля не померти від нестачі кисню в крові.

Для нормалізації стану кровоносної системи природним чином, без застосування медикаментів, знавці народної медицини рекомендують замість аспірину використовувати чудово розріджують кров листяні відвари чорної смородини та малини, чай з журавлини або коренів таволги.

Можна використовувати легкодоступний спосіб зниження в’язкості крові, який полягає в тому, що щодня, вранці, треба набирати в рот столову ложку рослинного масла (нерафінованої), і старанно смоктати, поки не вийде біла прозора рідина. Не можна ковтати, а треба виплюнути разом з токсинами, що накопичилися за ніч. Даний спосіб дуже ефективний, сприяє знищенню навіть ракових клітин. Процедуру без шкоди можна робити тривалий час, чим довше продовжувати, тим краще для організму.

Дуже корисно їсти свіжі огірки, в них міститься до 97% води, їх можна вживати в необмеженій кількості. Добре очищає кров свіжий морквяний сік (пити перед їжею вранці і ввечері по 2 ст. ложки), вичавка алое, каланхое. Розріджують кров різні спеції, а також ягоди, мед, капуста, горіхи, цитрусові, пиявочный фермент гірудин. Какао та гіркий шоколад — найсмачніші антиоксиданти.

Їжу бажано не пересолювати, не смажити, краще тушкувати або запікати, готувати на пару. Щоб нормалізувати склад крові, необхідно вживати рослинну їжу, мінімальна кількість тваринного жиру, рибу. Випивати рідини не менше 2 літрів на добу, зробивши особливий акцент на натуральні соки з фруктів і овочів, хорошої якості воду, зелений чай.

Гранатовий сік покращує якість холестерину в крові, очищає клітини від бляшок в артеріях. Мигдаль і волоські горіхи містять амінокислоти, білок, мінеральні речовини, що сприяють зниженню згортання крові.

Гінкго білоба — збільшує приплив крові в найвіддаленіші, найменші капіляри, сприяє розчиненню тромбів, підвищенню міцності кровоносних судин, нормалізації артеріального тиску. Виліковує вегето-судинну дистонію, стимулює пам’ять, покращує здатність зосередитися.

Що застосовувати для розрідження крові

Таволга вязолистая — дуже проста й ефективна в застосуванні: 1 ч. ложку заливають 200 г окропу, накривають кришкою, через п’ять хвилин готовий чай. Пити до їди по 100 г тричі на день. Цілющі дії такі ж, як у гінкго білоба.

Щоденне вживання половини головки цибулі середньої величини поліпшить стан холестерину в крові, захищає від вільних радикалів. Часник — знижує тиск. Можна застосовувати у вигляді Бадів, щоб уникнути поганого запаху і гострого смаку. Зменшує в’язке стан крові, стимулює баланс кисню.

Оливкова, лляна нерафінована олія холодного віджиму — чудові постачальники жирних кислот, які синтезують простагландини — речовини, що зменшують в’язкість крові і кількість холестерину.

Морська капуста — суху можна подрібнити на кавомолці, вживати як сіль під час їжі, підвищує еластичність судин. При регулярному вживанні помітно зменшується в’язкість крові, активізуються ферменти, краще засвоюються залізо, білки, фосфор.

Каштан — зменшує в’язкість крові, головні болі, варикозне розширення вен. Надає судинорозширювальну дію. Але необхідно враховувати, що лікування каштаном заборонено без консультації лікаря при гіпотонії, запорах, тромбоцитопенії щоб уникнути появи судом і внутрішніх кровотеч.

Чудовий рецепт розрідження крові: Подрібнити сухі плоди шипшини і каштана, траву жовтого буркуну, корінь оману, чагу. Взяти кожного інгредієнта по 2 столові ложки, додати 1 столову ложку подрібнених плодів софори, все перемішати. Одну столову ложку суміші залити 200 г окропу, накрити і витримати під кришкою півгодини. Розділити на 2 частини, пити вранці і ввечері. Готувати щодня свіжий відвар. Суху суміш можна приготувати заздалегідь. Курс лікування 30 днів, повторити через півроку.

Буряк — знижує тиск, зменшує спазми судин, збільшує еластичність кровоносних капілярів. Диня — покращує текучі властивості кровоносної системи.

Імбир містить речовину гінгерол, яке сприяє зниженню густини крові, діє як аспірин, але не руйнує стінки шлунка. Хороший профілактичний засіб вбереже кров від загустіння: потерти 4 см кореня свіжого імбиру, додати чайну ложку зеленого чаю і трохи кориці. Залити 500 мл крутого окропу, настояти не менше 20 хвилин, процідити і пити невеликими порціями. Можна додати мед і лимон за смаком. Готувати щодня протягом місяця.

Кабачки, гарбуз, селера, патисони активізують процеси згортання крові, нормалізують біохімічний склад.

Чайний гриб нормалізує тиск, приємний на смак, поповнює організм водою.

Помідори, томатний сік і соус — хороші антиоксиданти, знижують ризик тромбоутворення. Так само, як і аспірином, за допомогою помідор можна ефективно розрідити кров.

Артишок — здатний знизити рівень холестерину, нейтралізувати токсичні речовини, зменшити густоту крові, нормалізувати обмін жирів, очистити печінку.

Журавлина — щодня випивати 0,5 склянки соку, можна готувати чай (залити 2 ст. ложки ягід окропом) — зменшує згортання крові, знижує тиск.

Червоний виноград — натуральний сік знижує рівень тромбоцитів.

Червоний болгарський перець — містить вітамін С, що сприяє покращенню плинності крові та станом стінок судин.

Пророслі зерна пшениці містять багато цінних мікроелементів, вживати по дві чайні ложки щодня. Крім поліпшення складу крові, підвищиться зір.

Ефективні рецепти розрідження крові

— 1 стакан насіння кропу дрібно перемолоти або потовкти; 2 склянки меду; 2 столових ложки з верхом подрібненого кореня валеріани. Все скласти в термос, залити окропом, залишити настоюватися протягом доби. Приймати протягом місяця 3 рази в день по 1 столовій ложці за півгодини до прийняття їжі.

— По 2 чайних ложки кореня ехінацеї і кореня лопуха добре подрібнити, залити 1,5 л гарячої води, тушкувати на повільному вогні 10 хвилин. Подрібнити по 2 чайних ложки кропиви і квіток бузини, додати в гарячу масу і тушкувати ще 10 хвилин. По 2 чайних ложки подрібнених перцевої м’яти і лугової конюшини додати в суміш і тушкувати 10 хвилин, залишити під закритою кришкою і через 5 хвилин процідити, додати 1 столову ложку меду. Приймати вранці і ввечері по 50 г за 20 хвилин до їжі протягом 1-2 місяців.

— Помити і подрібнити 200 г коренів тутовника (шовковиці), залити 1 л води, дати настоятися в емальованому посуді 1 годину. Потім довести до кипіння і на повільному вогні кип’ятити близько 15 хвилин. Остиглу суміш процідити і помістити в холодне місце. Приймати 3 рази в день по 70 г за півгодини до їжі. Приготованого відвару повинно вистачити на п’ять днів. Через три дні повторити курс лікування. Приймати відвар протягом місяця і біль у серці від підвищеної в’язкості крові, зникнуть.

— 100 г меленого мускатного горіха залити 500 г горілки. Поставити в темне прохолодне місце, кожен день інтенсивно збовтувати. Через 3 тижні профільтрувати, приймати за півгодини до їди 3 рази в день, розбавивши 25 крапель в 50 г гарячої води. Коли закінчиться, зробити перерву на 10 днів. Потім повторити лікування, провести всього 5 курсів для повного одужання.

Перед тим, як розрідити кров за допомогою народних засобів, треба визначити, яка кількість препаратів вживати. І обов’язково дотримуватися при цьому почуття міри, не забувати контролювати рівень протромбіну. Якщо сильно розрідити кров, виникає внутрішня кровотеча, від якої можна втратити життя. Щоб виключити утворення згустків в крові, обов’язково треба ввести в раціон страви, що містять магній, їсти каші з геркулесу, вівса, толокна.

Ще необхідно враховувати той момент, що не всі продукти можуть бути корисні. Якщо в’язкість крові підвищена, то бажано уникати надмірного вживання цукру, копченостей, йогурту, картоплі, бананів, газованих напоїв. Сприяють загущення крові люцерна, звіробій, деревій, свіжа кропива, соєва олія, аронія. Продукти, що містять вітамін. До (листові салати, шпинат, чорноплідна горобина) дуже небезпечні при густий крові.

Жіночий сайт. Всі права захищені. © 2015