Що приготувати з замороженого морського коктейлю?

Морепродукти улюблені і цінуємо народами, які населяють середземноморську смугу. Невід’ємну частину меню складають креветки, мідії, кальмари, восьминоги, краби та інша морська «дичину» в стравах італійських, іспанських, французьких, грецьких.

У нас вони представлені у свіжому, замороженому і консервованому видах. Купувати свіжі дари моря в магазинах і на ринку часом ризиковано. Морські фрукти — продукти примхливий, швидкопсувний. Несвіжими отруїтися можна запросто і сильно.

Тому краще (якщо морепродукти вожделенны важливими та улюблені вами) віддати перевагу замороженого морського коктейлю, до складу якого входять більшість відомих вам морських фруктів (від креветок і кальмарів до восьминогів і мідій).

Морська живь — продукт ніжний, бо її піддають моментної заморожуванню (такий метод обробки дозволяє зберегти якість, смак і аромат, а так само є гарантом безпеки продукту). У такому вигляді він і поступає до нас на магазинні прилавки.

Однак, виникає цілком закономірне питання: що приготувати із замороженого морського коктейлю? Адже хочеться отримати смачне, цікаве, небанальне страву, щоб і домашнім сподобалося, і на святковий стіл виставити не соромно було.

Ще смачні рецепти:

Як приготувати деруни: http://dometod.ru/eda/kartofelnye-deruny-recept-s-foto.html

І варимо, смажимо

Перед тим, як приготувати заморожений морський коктейль, рекомендуємо ознайомитися з рецептурою і методикою приготування. Від ваших знань і вміння залежить, чи вийде ароматним, насиченим, пікантним або несмачним готову страву.

Рецепти приготування різні і вимагають різної підготовки до вживання коктейлю: попереднього розморожування або використання морських дарів у замороженому вигляді.

Як розморозити?

Розморожують морські фрукти в холодильнику, в ємності (мисці або глибокій тарілці), на нижній полиці. За процесом треба спостерігати, а талу воду акуратно зливати в процесі розморожування. Морські фрукти самі по собі і в салатах гарні у відвареному вигляді.

Розморожувати коктейль перед варінням не треба, достатньо закинути суміш у киплячу воду (подсоленую) з лавровим листом, запашним і чорним перцем (замість води можна використовувати бульйони, овочевий або рибний).

Варити суміш слід не більше 7 хвилин (з моменту потрапляння суміші в каструлю). В іншому випадку ризикуєте отримати щось, що нагадує по консистенції гуму — настільки ж неудобоваримое і несмачне. Відварені морепродукти відкидають на друшляк.

Часто морський коктейль смажать. На сковороді (глибокої, з товстим дном) розігрівають оливкова олія, викладають туди заморожену суміш і смажать, поки не випарується рідина.

Їх, до речі, можна смажити і в размороженном вигляді. Їх можна гасити в вершках і вини, можна замаринувати. Крім лимонного соку, морські фрукти добре поєднуються з соусами (вершковим, сметаною, навіть томатним, з додаванням перцю і прянощів).

Салат і суп із морепродуктів

Рецепти страв з морського коктейлю прості в більшості своїй. Наприклад, рецепт супу з морського коктейлю не займе і години:

Інгредієнти:

  • Пакет морепродуктів — 500 р.
  • Півсклянки білого вина (сухого).
  • 1 цибулина.
  • Цибулю-порей.
  • Невеликий корінь селери або чверть великого.
  • 1 моркву.
  • 1 ст. ложка оливкової олії (олія знадобиться для смаження).
  • 10 горошин чорного перцю.
  • Зелень (петрушка, кріп).

Овочі потрібно нашаткувати соломкою і обсмажити в оливковій олії. Припущені овочі відварити в киплячій підсоленій воді близько 20 хвилин. Вийняти шумівкою. В овочевий бульйон влити біле вино. Туди ж відправляємо перчик. Доводимо до кипіння, додаємо в бульйон наш продукт і тушкуємо на повільному вогні хвилин 10-15. В кінці готовий суп висипаємо зелень.

Салат з морського коктейлю: рецепт

А ось незвичайний салат, який може послужити відмінною закускою і порадувати гостей, ласих до вишуканих страв.

Знадобиться:

  • 1 склянку нашого продукту.
  • Салат (5 листків).
  • Цибуля ріпчаста червоний (1 штука).
  • 2 ст. л. оливкової олії.
  • Полуниця (краще садова) — близько 120 грам.
  • Перець мелений чорний, сіль.
  • 1 чайна ложка гірчиці.
  • 1 зубок часнику.
  • Половина столової ложки оцту.

Змішати дрібно нашатковану цибулю, гірчицю, терту полуницю і часник з оливковою олією. Морський коктейль обсмажити. Викласти морепродукти на листя салату, полити заправкою. Салат поперчити і посолити. Подають такий салат теплим.

Ідеально зі стравами з морського коктейлю поєднуються рис, лимонний сік. Тому заплануйте заздалегідь ваше меню, щоб подати все як у ізисканнєйшіх ресторанах світу.

Страви з морепродуктів прийнято запивати білим сухим вином. Калорійність морського коктейлю невисока, він багатий білками, в ньому є жири, але майже немає вуглеводів, що робить його бажаним стравою в очах любителів дієт. Зловживати дарами моря все ж не варто — причина тому невтішні екологічні прогнози щодо стану світового океану.

Жіночий сайт. Всі права захищені. © 2015